В сутрешните часове облачността ще е разкъсана, по-значителна главно над планинските

...
В сутрешните часове облачността ще е разкъсана, по-значителна главно над планинските
Коментари Харесай

Дъждът ще премине в сняг, значителна облачност в планините - Общество

В сутрешните часове облачността ще е раздрана, по-значителна основно над планинските региони и на обособени места там ще превалява слаб сняг, оповестява Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане ще бъде близо до междинното за февруари и ще остане без основна смяна.

Вятърът краткотрайно ще отслабне и ще е най-вече сдържан, ще се ориентира от запад-югозапад. Минималните температури ще са сред минус 2° и 3°, в София - минус 1°. Около и след обяд от запад облачността ще се усилва и вплътнява.

Ще стартират слаби превалявания от дъжд, които вечерта ще минават в сняг и в Рило-Родопската област ще са краткотрайно интензивни. Ще бъде прохладно, с сдържан и мощен вятър от запад-северозапад. Дневните температури ще се покачат още малко и ще са сред 7° и 12°, в София - към 7°.

По Черноморието облачността ще е променлива, на север - по-често забележителна и на обособени места ще превали слаб дъжд. Ще бъде прохладно, с сдържан до мощен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 8°-9°.

Температурата на морската вода е от 6° по северното крайбрежие до 9° по южното. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е забележителна. Ще има превалявания от сняг, най-вече слаби, вечерта в Рило-Родопската област ще са краткотрайно интензивни. Ще бъде много прохладно, със мощен и плевел вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към минус 1°, на 2000 метра - към минус 7°.

В петък и събота още веднъж ще духа северозападен вятър, първия ден най-вече сдържан, втория - сдържан до силен; ще нахлува леден въздух. Ще доминира облачно време, тук-там с превалявания, през първия ден най-вече слаби и най-вече от сняг, втория се покачва вероятността за снеговалежи на повече места и повече по количество в Западна България.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР